Over het orkest

Muzikaal leider

Matías Pedrana begon zijn muzikale opleiding in Argentinië toen hij dertien was. Daar voltooide hij de opleiding van de Universidad Nacional de Rosario als dwarsfluitist. In 2000 verhuisde hij naar Europa om zijn muzikale carrière voort te zetten en besloot bandoneon te gaan studeren. Hij haalde zijn bandoneondiploma in het Codarts Conservatorium (Rotterdam) in 2008.
Als bandoneonist heeft hij met bekende musici en ensembles samengewerkt, o.a. Orquesta Tipica OTRA, Guardia Cadenera, Nueva Manteca, Motion Unlimited Cinematic Orchestra, Het Gelders Orkest, Tango Extremo, Ben van Den Dungen en Septetoscopio. Met enkele van deze ensembles heeft hij door de wereld gereisd en in toonaangevende festivals gespeeld. Hij deed mee aan CD-opnames bij het Gotan Project en Tango Extremo. Hij is de bandoneonist van Grupo del Sur.

 

Arrangeur

Muzikaal leider Gerard van Duinen arrangeert traditionele tango’s, milonga’s (candombes) en tangowalsen. Natuurlijk betreft dit composities van Astor Piazzolla, maar ook fraaie nummers van Lucio Demare, Alfredo Gobbi, Osvaldo Pugliese, Anibal Troilo, Julián Peralta en vele anderen. Gerard heeft reeds meer dan vijftig arrangementen voor ons gemaakt en we spelen enkele composities van zijn eigen hand. Op deze manier bieden we een staalkaart van de gehele tangogeschiedenis. Gerard was onze muzikale leider vanaf de oprichting van het orkest tot de zomer van 2023. Dankzij zijn nimmer tanende inspiratie hebben we ons huidige niveau bereikt. Gerard blijft nieuwe arrangementen voor ons maken.

 

Oprichter

Bassiste en pianodocente Margo Beuken heeft Orquesta Típica Tango Pasión opgericht in oktober 2014. Sindsdien heeft het orkest al diverse succesvolle optredens gedaan in concert- en danszalen in Nederland, en ook een optreden in Zwitserland.

 

Orkestleden

Orquesta Típica Tango Pasión bestaat uit de volgende bevlogen muzikanten.

Viool Marjolein Bastiaanssen, Wilmien Slaghuis, Emmie Gaasenbeek, Eefje van Huijkelom, Toni Horrevorts

Cello Enrique Kaasschieter

Bandoneon Matías Pedrana, Eric Jan Belier

Accordeon Marijn Krijnen, Marjolein van der Voort

Sopraansax Jan Prickarts

Klarinet Ineke Oomens

Basklarinet Lex Gorter

Fagot Vera Dalm

Piano Matthijs Das

Contrabas Teun Blok

Gitaar Koos Jansen

Zang Nancy Koppert

 

Bestuur

Voorzitter en externe contacten Enrique Kaasschieter

Secretaris en interne contacten Vera Dalm

Penningmeester Marijn Krijnen